NetSetMan 5.x

Help-bestand

 
Algemene informatie
Help-bestand versie 5.0
Ondersteund
Besturingssystemen

7, 8, 10
32/64 bit
Licentie Niet-commerciële freeware
of
Commerciële Pro-versie
Bekijk als HTML of PDF
Contact opnemen met www.netsetman.com
Ondersteuningsforum
Basis
Beschrijving

is een software voor het beheren van de netwerkinstellingen waarmee u eenvoudig kunt schakelen tussen uw voorgeconfigureerde profielen. In combinatie met een uitstekend Wi-Fi-beheer en praktische netwerkfuncties is het een essentieel hulpmiddel voor elke laptopgebruiker.

 • IP-adressen (IPv4 & IPv6)
 • Gateway, DNS, WINS
 • WiFi-beheer
 • Computer Naam
 • Werkgroep
 • Standaard printer
 • Netwerkschijven
 • NIC-status
 • Aansluitingen (RAS/DUN/PPP/VPN)
 • DNS-Suffix
 • Routebeschrijving
 • SMTP-server
 • Verhuurdersbestand
 • Systeeminstellingen (beeldscherm, audio, firewall, ...)
 • Stuurprogramma-instellingen (Snelheid/Duplex, MTU, Flow Control, VLAN-ID, Protocol Bindingen)
 • MAC-adres
 • Scripts (BAT, VS, JS, ...)
 • Programma-uitvoering
Bovendien alleen in de Pro-versie:
 • Kan op het werk worden gebruikt
 • Onbeperkt aantal profielen
 • Netwerkdomein
 • Voltooi de proxy-instellingen &
  Browserstartpagina
  (Internet Explorer, Firefox, Opera)

biedt wat je tot nu toe hebt gemist in Windows:
Een krachtige, gebruiksvriendelijke interface om al uw netwerkinstellingen in één oogopslag te beheren. Probeer het eens en u wilt nooit meer zonder.

Alle instellingen en wijzigingen worden automatisch opgeslagen in een apart bestand(netsetman.xml) zodat ze gemakkelijk kunnen worden geback-upt en overgedragen.

Activeer een opgeslagen profiel met één klik of zelfs volledig automatisch!

Basisinformatie
 • Profielen
  Elk profiel vertegenwoordigt een set van instellingen die nodig zijn voor een bepaalde locatie of een bepaald scenario. Door gebruik te maken van subprofielen kunnen meerdere netwerkadapters worden geconfigureerd met een enkel profiel. Profielen kunnen worden georganiseerd in profielgroepen.
 • Handmatige configuratie
  U moet de vereiste profielen zelf handmatig configureren. Het is niet mogelijk om de juiste instellingen voor een onbekende locatie te raden. Het belangrijkste doel van de applicatie is het automatiseren van reguliere instellingenwijzigingen die u normaal gesproken handmatig zou doen.
 • Selectie van instellingen
  Het verkrijgen van alle huidige instellingen in een profiel kan u een startpunt geven, maar u moet nog steeds beslissen welke instellingen u toepast bij het activeren van dat profiel. Het is sterk aanbevolen om de actieve instellingen te beperken tot de instellingen die mogelijk ook daadwerkelijk veranderen. Het is bijvoorbeeld niet nodig om een computernaam toe te passen als deze instelling nooit wordt gewijzigd.
 • Configuratie van instellingen
  Om een instelling te configureren, vinkt u het selectievakje aan en voert u de gewenste configuratie rechtstreeks in de hoofdinterface in of opent u het configuratiedialoogvenster voor die specifieke instelling.
 • Profielactivatie
  Standaard wordt geen profiel automatisch geactiveerd, d.w.z. dat er geen instelling op uw systeem wordt gewijzigd zonder uw intentie. U kunt echter wel de functie AutoSwitch gebruiken om bepaalde profielen automatisch te activeren op basis van aanpasbare voorwaarden.
 • Werkbalkpictogram
  Het wordt aanbevolen om in de lade te minimaliseren en het pictogram ervan naar het altijd zichtbare gebied te verplaatsen. Op die manier kunt u snel een profiel activeren door op het pictogram te klikken en een profiel te selecteren. Daarnaast krijgt u een handig overzicht van alle huidige IP's (en optioneel verdere instellingen) door gewoon op het pictogram te wijzen.
Profielen

Een profiel bevat één of meerdere sets ("subprofielen") van instellingen. Deze zullen allemaal na elkaar worden geactiveerd wanneer het profiel wordt geactiveerd. U kunt hun volgorde wijzigen door te slepen.

Profielen worden georganiseerd in groepen in de profielboom. U kunt gebruik maken van drag-and-drop, het contextmenu met de rechtermuisknop en algemene sneltoetsen (pijltjestoetsen voor navigatie, F2 voor het hernoemen, F3 voor het zoeken, etc.).

Profielen en groepen kunnen worden aangemaakt, verwijderd en doorzocht in de menubalk van de profielboom.

Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen, zodat niets per ongeluk verloren gaat.

De tooltip van een profiel geeft u snel inzicht in de instellingen die het bevat. Als u een groep selecteert, krijgt u een overzicht van alle profielen en hun instellingen.

Netwerkadapters (NIC = Netwerkinterfacekaart)

Alle beschikbare netwerkadapters worden bij hun naam en type weergegeven. Selecteer de netwerkadapter die u wilt beheren in het huidige (sub)profiel.

De lijst wordt automatisch bijgewerkt bij het starten van het programma, maar u kunt deze ook handmatig bijwerken via het contextmenu met de rechtermuisknop.

Als u het instellingenbestand (netsetman.xml) naar een ander systeem kopieert, bestaan de geselecteerde netwerkadapters daar niet meer, zodat de selecties niet meer geldig zijn. Een soortgelijk probleem kan zich voordoen na een grote driver-update, waardoor Windows een bestaande netwerkadapter als een nieuw apparaat behandelt. zal dan proberen alle netwerkadapters in de profielen automatisch opnieuw toe te wijzen met behulp van de naam van de netwerkadapter en het MAC-adres. Extra opties voor professioneel gebruik worden hier beschreven: Distributie in bedrijfsnetwerken.

Instellingen Bewerken

Huidige instellingen krijgen

 • Om een actuele instelling van het systeem in een profiel in te lezen, klikt u op de bijbehorende pijltjestoets.
 • Om alle huidige instellingen in te lezen, klikt u met de rechtermuisknop op het profiel en kiest u Huidige instellingen ophalen.

Instellingen wissen

 • Om de configuratie van een bepaalde instelling te wissen, klikt u met de rechtermuisknop op de instelling en kiest u voor Wissen.
 • Om de waarden van een IP-veld te wissen, dubbelklikt u op het bijbehorende bijschrift.

Instellingen kopiëren en plakken

 • Om een profiel te dupliceren, gebruikt u Kopiëren/plakken in het contextmenu van het profiel of drukt u gewoon op Ctrl+C/V.
 • Om alleen een specifieke instelling te kopiëren en te plakken, klikt u met de rechtermuisknop op de instelling en kiest u voor Kopiëren/plakken.
Profiel Activering

Om alle instellingen van het huidige profiel toe te passen, klikt u op de knop Activeren of als het programma geminimaliseerd loopt, selecteert u het profiel in het werkbalk menu. Merk op dat alleen instellingen met een aangevinkt vakje worden geactiveerd.

Het activeringsdialoogvenster bevat informatie over de huidige voortgang van de activering.
Daar kunt u zien welke instellingen worden toegepast en of het proces succesvol is of niet. U kunt het activeringsproces op elk moment annuleren door op de knop Annuleren te klikken, maar niet alle instellingen kunnen direct worden gestopt, dus het kan even duren voordat de huidige actie is voltooid.

Voordat de IP-instellingen worden toegepast, controleert eerst of ze afwijken van de huidige systeemconfiguratie. Als ze precies hetzelfde zijn, zal deze stap overslaan en onmiddellijk verder gaan zonder enige vertraging. U ziet een "Skip" bericht naast het adres. Als u een update van de IP-configuratie in uw systeem wilt forceren (ook al is er niets veranderd), kunt u dit doen door in uw profiel de Adapterstatus in te stellen op Herstarten. Windows zal dan de configuratie van de netwerkadapter opnieuw initialiseren.

Alle wijzigingen worden onmiddellijk toegepast. In sommige gevallen duurt het echter even voordat bepaalde instellingen volledig zijn uitgevoerd of moeten ze opnieuw worden opgestart (met name de naam van de pc en de werkgroep/domeinnaam).

Om meer informatie en foutmeldingen in volle omvang te bekijken, opent u de sectie onderaan.

Om oplossingen te vinden voor de meest voorkomende fouten en problemen, bezoek onze FAQ en ons ondersteuningsforum.


Compacte modus & volledige modus

Naast de standaard "Full Mode" UI, waar u de instellingen en structuur van uw profielen kunt configureren, is de "Compact Mode" UI beschikbaar. U kunt op elk gewenst moment tussen deze modi schakelen door op de betreffende knop in het menu te klikken.

Zodra alle profielen zijn ingesteld, is de "Compact Mode" de ideale interface. Hier heeft u een compact overzicht van alle profielen en hun instellingen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over toevallige wijzigingen.

Als u gebruik maakt van de administratie (waarbij de instellingen van het profiel wijzigen niet is aangevinkt), wordt de Compact Modus automatisch gebruikt om te voorkomen dat de gebruiker de instellingen kan wijzigen.

Lademenu & Lade-info

Het programmapictogram in het meldingsgebied is een belangrijk onderdeel van .

Als u met de rechtermuisknop op het pictogram klikt, wordt het menu Lade geopend, waar u snel een profiel kunt activeren en toegang kunt krijgen tot de programmagereedschappen.

Als u met de muis over het pictogram beweegt, ziet u de lade-info met alle belangrijke IP- en systeeminstellingen die op dat moment actief zijn op uw systeem. U kunt de weergegeven informatie in de programmavoorkeuren aanpassen. Alle gegevens worden in real-time verzameld, dus er kan een korte vertraging optreden, afhankelijk van de extra instellingen die u hebt geselecteerd.

Standaard verbergt Windows inactieve meldingspictogrammen. Voor snelle toegang kunt u het programmapictogram handmatig verplaatsen van het inactieve gebied naar het altijd zichtbare gebied:
 1. Klik op het pijlsymbool in het meldingsgebied om alle verborgen meldingspictogrammen te bekijken.
 2. Sleep het pictogram van van het verborgen gebied naar het altijd zichtbare gebied.
 3. Laat het vallen in de positie waarin u het klaar wilt hebben.

Optioneel kunt u het klikgedrag van het pictogram wijzigen om Tray Info te openen als een dialoogvenster dat altijd zichtbaar is en overal op het scherm kan worden geplaatst. De tekst kan worden geselecteerd en gekopieerd. De weergegeven informatie wordt automatisch elke paar seconden bijgewerkt, zolang er geen tekst is geselecteerd.

Het gedrag van links/rechts/dubbelklikken kan in de programmavoorkeuren naar wens worden geconfigureerd.Instellingen
Overzicht

is zo ontworpen dat u een direct overzicht heeft van alle geconfigureerde instellingen binnen een profiel. Sommige instellingen zoals de primaire IP-adressen, de WiFi-verbinding en de standaardprinter kunnen direct op de hoofdinterface worden geconfigureerd. Andere, meer complexe instellingen kunnen alleen hier worden ingeschakeld en geven een kort overzicht van hun huidige configuratie. Om ze te wijzigen, activeert u ze eerst en opent u vervolgens het bijbehorende dialoogvenster door op de knop [...] te klikken.

In de volgende paragrafen vindt u basisinstructies en nuttige tips voor het gebruik van alle instellingen en functies.

Geavanceerde TCP/IP-instellingen

IP, Gateway en DNS adressen zijn een kernelement van , daarom kunnen ze direct op de hoofdinterface worden geconfigureerd.

Als u meerdere IP, Gateway, DNS en WINS adressen wilt toevoegen aan een netwerkadapter zodat u in meerdere netwerken tegelijk kunt zijn, kunt u dit doen door te klikken op de knop IP+ knop.

Hier heeft u ook de mogelijkheid om meer geavanceerde instellingen te beheren zoals IPv6-adressen, routetabel, DNS Suffix, IPConfig, NetBIOS en Interface Metric.

Adapterstatus

U kunt de geselecteerde netwerkadapter inschakelen, uitschakelen of herstarten.

Als u één adapter wilt inschakelen en één of alle andere adapters wilt uitschakelen, moet u voor elk van de adapters subprofielen aanmaken. U kunt dit handmatig doen of met behulp van het contextmenu, dat automatisch een subprofiel kan maken voor elke netwerkadapter die is opgenomen in de lijst met adapters en de bijbehorende statusinstelling kan configureren.

WiFi

Een profiel kan worden gebruikt om verbinding te maken met een draadloos netwerk met behulp van een bestaand WiFi-profiel. Om dit te doen, selecteert u een WiFi-adapter in uw profiel en selecteert u vervolgens een WiFi-profiel uit de WiFi-dropdown-lijst. Of kies voor Verbinding verb reken om een bestaande verbinding te verbreken.

Verbinding maken via MAC-adres

Windows maakt meestal verbinding met draadloze netwerken op basis van de SSID. Als meerdere toegangspunten dezelfde SSID delen, groepeert Windows ze en maakt het met het beste signaal verbinding met het toegangspunt. Soms wilt u echter verbinding maken met een specifiek toegangspunt. Met kunt u dat doen!

Als u verbinding wilt maken met een specifiek draadloos netwerk bij het activeren van een profiel, kunt u dit doen door het MAC-adres toe te voegen aan de WiFi-selectie. Kies "Verbind mbv MAC address..." en voer het MAC-adres van uw keuze in. Wanneer u het profiel activeert, zal verbinding maken met het overeenkomstige toegangspunt. Houd er rekening mee dat u toch een geschikt WiFi-profiel op uw systeem moet hebben geconfigureerd.

U kunt ook het NSM WiFi Management gebruiken om handmatig verbinding te maken met een specifiek toegangspunt.

Stuurprogramma-instellingen

Hardware-specifieke instellingen zijn afhankelijk van de mogelijkheden van de netwerkadapter en het stuurprogramma. Vooral de instellingen die alleen beschikbaar zijn voor bekabelde adapters (Speed/Duplex, MTU/Jumbo Packet, Flow Control en VLAN ID) kunnen worden uitgeschakeld of beperkt, afhankelijk van de netwerkadapter.

Het wijzigen van het MAC-adres mag alleen worden gedaan als u precies weet wat u doet. Hoewel het eigenlijke hardware-adres niet kan worden gewijzigd, kan het in het systeem worden overschreven, zodat Windows het gewijzigde adres gebruikt. Het kan nodig zijn om het systeem achteraf opnieuw op te starten om er zeker van te zijn dat de wijzigingen volledig worden weergegeven in het systeem en het netwerk.

Protocolbindingen kunnen naar behoefte worden in- of uitgeschakeld. Zo kunnen bijvoorbeeld IPv6 en het delen van bestanden op de ene locatie worden ingeschakeld en op een andere locatie worden uitgeschakeld.

Standaard printer

Als u documenten op verschillende locaties afdrukt, kunt u de standaardprinter wijzigen, zodat u niet telkens de juiste printer hoeft te selecteren.

De lijst met beschikbare printers wordt automatisch bijgewerkt wanneer u deze opent.

De geselecteerde printer wordt op naam opgeslagen. Als u hem ooit een andere naam geeft, moet u hem opnieuw selecteren in uw profielen.

Werkgroep

De standaardwerkgroep in Windows is "WORKGROUP", maar het is mogelijk dat u deze op verschillende locaties wilt wijzigen. Houd er rekening mee dat een herstart van het systeem noodzakelijk is om de wijziging volledig te kunnen toepassen.

Wisselen tussen werkgroepen en domeinen is mogelijk met .

Systeeminstellingen

Naast de normale netwerkinstellingen wilt u soms ook enkele systeeminstellingen wijzigen, afhankelijk van uw locatie of situatie. Bijvoorbeeld, terwijl u op de universiteit het geluidsvolume wilt dempen, de achtergrond wilt wijzigen en het gebalanceerde stroomplan wilt activeren.

U kunt ook het dialoogvenster Systeeminstellingen gebruiken om snel een instelling te wijzigen die anders meer tijd zou kosten om de locatie van die instelling in Windows te vinden. Klik gewoon op de knop om die specifieke instelling direct te activeren.

Ondersteunde instellingen zijn: weergavemodus, externe weergave, achtergrond, bureaubladkleur, screensaver, ontwerpschema, luidsprekers & microfoonvolume, geluidsschema, Windows firewall (incl. uitzonderingen & meldingen), stroomplan, tijdzone, computernaam en Windows Update.

Netwerkschijven

Met kunt u een onbeperkt aantal netwerkschijven in kaart brengen en ontkoppelen.

Wanneer een profiel wordt geactiveerd, zal de lijst van alle momenteel aangesloten stations vergelijken met de lijst van de aan te sluiten stations. Alle netwerkstations die in beide lijsten staan (dezelfde stationsletter en hetzelfde mappad) blijven ongewijzigd. Alle andere netwerkstations worden losgekoppeld voordat de nieuwe worden aangesloten.

Verbindingen

Gebruik deze functie om verbinding te maken of te verbreken met elke vorm van Windows-verbinding, zoals inbelnetwerken, mobiele breedband of VPN. Compatibele verbindingen worden samen met uw normale netwerkadapters in Windows weergegeven in het dialoogvenster Netwerkverbindingen. Technisch gezien worden alle verbindingen die compatibel zijn met "RasDial" ondersteund.

U kunt ervoor kiezen om alle huidige verbindingen te verbreken door het selectievakje aan te vinken, of om sommige verbindingen afzonderlijk te verbinden/verbreken in volgorde van de lijst.

Als uw verbinding om een of andere reden niet in de lijst staat, kunt u deze handmatig toevoegen door te kiezen voor Toevoegen... in de keuzelijst en de naam in te voeren zoals die in Windows wordt weergegeven.

ondersteunt ook verschillende VPN-clients van derden, zoals OpenVPN, Shrew en Cisco. Als uw VPN-client compatibel is, vermeldt zijn VPN-profielen in de keuzelijst.

SMTP / E-mail

In sommige gevallen is het IP-adres van de SMTP-server voor het verzenden van e-mails afhankelijk van uw netwerk. Wanneer u zich in hetzelfde netwerk bevindt, kan het zijn dat u een lokaal IP-adres nodig hebt zoals 10.0.0.1, en wanneer u zich buiten dat netwerk bevindt, kan het zijn dat u toegang moet krijgen via een globaal IP-adres.

In plaats van te proberen compatibel te zijn met veel verschillende e-mailclients en om te gaan met verschillende gebruikersprofielen, lost dit probleem op met een eenvoudige workaround. Stel nsm.smtp in als SMTP-adres in uw e-mailclient en configureer de IP-adressen in de betreffende profielen. Bij het activeren van het profiel worden beide waarden gelinkt met het lokale hosts-bestand, zodat u geen extra wijzigingen meer hoeft aan te brengen in uw e-mailclient.

Hosts bestand

In zeer specifieke gevallen kan het nodig of nuttig zijn om handmatig IP's toe te wijzen aan namen of domeinen. Merk op, dat alleen zijn eigen hosts entries zal aanpassen, waarbij reeds bestaande entries onaangeroerd blijven.

Scripts & Programma's

biedt een comfortabele manier om scriptbestanden te beheren. Het heeft echter geen eigen scripttaal, wat betekent dat u alleen scripttalen kunt gebruiken die uw besturingssysteem kan uitvoeren. Veel voorkomende scripttalen zijn VBS, JS en opdrachtregelbatchbestanden. Gebruik uw favoriete zoekmachine om meer informatie te vinden over scripten en wat u ermee kunt doen.

Open een bestaand scriptbestand of maak een nieuw script aan om het script te kunnen bewerken.
U kunt twee scripts laten uitvoeren voor en na het wijzigen van alle andere instellingen.
Als u een vertraging nodig heeft tussen het uitvoeren van het script en het wijzigen van de netwerkinstellingen, kunt u dit ook opgeven.

Programma-uitvoering

biedt een handige manier voor het uitvoeren van externe programma's met elk profiel.
Programma's kunnen worden gestart in een beperkte gebruikerscontext (standaard met UAC ingeschakeld) of verhoogd met beheerdersrechten (zonder dat er een UAC-prompt wordt geactiveerd). Parameters kunnen desgewenst worden toegevoegd.
Programma's kunnen normaal worden gestart, gemaximaliseerd of geminimaliseerd (indien ondersteund).

Reeds lopende processen kunnen worden beëindigd op basis van hun bestandsnaam (ongeacht waar ze zich bevinden) of op basis van hun exacte bestandspad.

Elke actie kan een individuele vertraging hebben voor (negatieve waarde) of na (positieve waarde) uitvoering.


Kenmerken
WiFi-beheer

Het NSM WiFi Management geeft alle beschikbare netwerken en toegangspunten weer zonder deze te groeperen, zodat u precies de gewenste verbinding tot stand kunt brengen.

Elke kolom biedt extra tooltip details die u wellicht nuttig vindt. Via het contextmenu met de rechtermuisknop kunt u de belangrijkste details snel naar het klembord kopiëren. Ook kunt u beschrijvingen of achtergrondkleuren voor specifieke toegangspunten toevoegen, zodat u gemakkelijker onderscheid kunt maken tussen dubbelzinnige netwerknamen.

U kunt verbinding maken met een netwerk door er op te dubbelklikken of door de knop Connect te gebruiken. Als er geen bestaand profiel voor deze verbinding is, kunt u ervoor kiezen om deze eerst aan te maken. De instellingen (authenticatie, encryptie, ...) worden automatisch vooraf geconfigureerd afhankelijk van het herkende netwerk, maar u kunt ze indien nodig aanpassen.

De twee secties WiFi Profielen en WiFi Opties bieden extra functionaliteit en kunnen getoond of verborgen worden via de knoppen op de werkbalk.

WiFi-profielen

Profielen voor draadloze netwerken worden direct in Windows opgeslagen. biedt een comfortabele manier om ze te benaderen en te beheren. U kunt WiFi-profielen aanmaken, bewerken, verwijderen, importeren/exporteren en herschikken.

WiFi-opties

Extra opties helpen u bij het oplossen van WiFi-gerelateerde problemen door taken op de achtergrond te automatiseren, zodat u dit niet meer handmatig hoeft te doen.

 • Schakel WiFi uit als er een LAN-verbinding is, anders schakelt u het in.
  reageert op het aan- of afkoppelen van ethernetkabels en schakelt uw draadloze netwerkadapter overeenkomstig uit. Dit zorgt ervoor dat bekabelde verbindingen altijd de voorkeur krijgen boven draadloze verbindingen.
 • Schakel automatisch over naar het WiFi Access Point met het sterkste signaal van de huidige SSID.
  Als er meerdere toegangspunten voor hetzelfde netwerk zijn en u zich tussen deze punten verplaatst, kan uw verbinding worden verbeterd door altijd naar het toegangspunt met het beste signaal over te schakelen. Normaal gesproken zou je verbinding steeds slechter worden voordat Windows hem uiteindelijk laat vallen en verbinding maakt met een betere verbinding.
 • Schrijflogboek
  Als u problemen heeft met uw draadloze verbinding, kunt u deze optie inschakelen. zal dan alle WiFi-wijzigingen monitoren en in een tekstbestand loggen, zodat u deze kunt analyseren als dat nodig is.

Vereisten

gebruikt de native WiFi API van Windows. Zorg ervoor dat de service is ingeschakeld en draait.

Netwerkgereedschappen

Extra ingebouwde tools vervolledigen de netwerktoolkit, zodat u voorbereid bent op allerlei netwerkactiviteiten.

Console: Comfortabele toegang tot Windows commandoregel netwerkgereedschappen zoals Ping, Tracert, Nslookup, Netstat en Ipconfig.

Adapters Details: Toegang tot alle belangrijke details voor al uw netwerkadapters op één plaats, incl. IPv4/IPv6-adressen, systeem-ID's, protocol- en stuurprogramma-instellingen, ...

Netwerkscanner: Scan het netwerk waarmee u momenteel verbonden bent voor andere computers, netwerkapparaten en gedeelde netwerkmappen.
 • Scannen per IP-bereik (IPv4 & IPv6), subnet (CIDR), ARP & NDP-cache
 • Krijg details zoals naam, MAC, domein/werkgroep, OS, netwerkaandelen, enz.
 • Multithreading voor het gelijktijdig scannen van grote aantallen IP's
 • Zeer compatibel en flexibel door gebruik te maken van nieuwe en oude protocollen
 • Kopieer details, open targets, exporteer resultaten, verzend Wake-On-LAN
 • Favorietenlijst voor veelgebruikte doelen
 • Gedetailleerde informatie over netwerkprinters (gedeeld of rechtstreeks aangesloten)
 • Real-time zoekfilter voor alle resultaten
 • Een speciale functiepagina over de ingebouwde netwerkscanner vindt u hier: www.netsetman.com/network-scanner

Verbindingen: Controleer welke netwerkverbindingen op dit moment actief zijn op uw systeem, welke applicaties deze hebben opgezet en waar ze naartoe leiden. U zult verrast zijn om te zien wat er met uw systeem gebeurt!


AutoSwitch

Het is vrij eenvoudig om een profiel te activeren met één klik van het Tray Menu. Maar in sommige gevallen kan het nog eenvoudiger zijn om profielen volledig automatisch te activeren op basis van aangepaste voorwaarden. De geïntegreerde AutoSwitch functie doet precies dat.

Voorwaarden:

De volgende voorwaarden kunnen voor elk profiel afzonderlijk worden geconfigureerd:

Omringende WiFi-netwerken
 • Draadloos netwerk (SSID of MAC) in/buiten bereik
 • Signaalsterkte van een draadloos netwerk lager/hoger dan een bepaalde waarde
 • Verbonden/afgekoppeld van een specifiek draadloos netwerk
Netwerklocaties
 • : Automatisch gegenereerde netwerkprofielen door Windows (Vista en later)
 • Gateway MAC: Vingerafdruk van de automatisch toegewezen DHCP-gateway
 • Ping: Beschikbaarheid van een bepaalde server of systeem in het netwerk
Adapterstatus
 • Aansluitstatus van een lokale netwerkadapter (aangesloten/afgekoppeld)
Tijdsbestek
 • Bepaalde dagen van de week en tijdsbestek (bijv. Sa+Su, 8:00 - 18:00)
Gebruikersaccount
 • Momenteel ingelogd op Windows gebruiker

Hoewel er geen technische beperking is voor de hoeveelheid voorwaarden per profiel, probeer het zo eenvoudig mogelijk te houden. In de meeste gevallen is het absoluut voldoende om één of twee voorwaarden op te nemen om het gewenste resultaat te bereiken.

U kunt aangeven, dat aan alle of tenminste één van de voorwaarden moet worden voldaan om dat profiel te activeren.

Profielen die verderop staan, hebben een hogere prioriteit als aan de voorwaarden voor meerdere profielen tegelijk wordt voldaan.

Overzicht:

Als u AutoSwitch voor meerdere profielen instelt, kan het moeilijk worden om te begrijpen waarom een bepaald profiel wel of niet is geactiveerd. Het AutoSwitch-paneel helpt u om een overzicht te houden van alle profielen met AutoSwitch-condities en hun huidige status.

Aan de hand van de kleuren kunt u zien aan welke voorwaarden wordt voldaan en welk profiel automatisch is geschakeld. Groene kleuren worden gebruikt voor de voorwaarden die op dat moment vervuld zijn, rode kleuren voor de voorwaarden die niet vervuld zijn en grijs wordt gebruikt waar de status niet relevant is, omdat een vorig profiel al aan alle voorwaarden voldoet.

Hier kunt u ook algemene AutoSwitch-voorkeuren configureren die van toepassing zijn op alle profielen, zoals het uiterlijk van de AutoSwitch-melding.

De optie Schakel AutoSwitch in of uit voor het automatisch schakelen van profielen in het algemeen voor alle profielen.

Automatische profielschakeling:

Standaard wordt het activeringsproces gestart met een bericht en een aanpasbare vertragingsteller, zodat u het activeringsproces optioneel kunt afbreken. Als alternatief kan een native Windows-melding worden gebruikt of kan het profiel worden geactiveerd zonder dat er een bericht op de achtergrond verschijnt. In het laatste geval wordt het ladepictogram tijdens het activeringsproces geanimeerd en verandert het tijdelijk van kleur afhankelijk van het activeringsresultaat om u visueel te informeren over het geautomatiseerde proces.

Om systeembronnen te besparen, vergelijkt uw huidige instellingen niet met de instellingen van het te activeren profiel. Dit betekent dat als u een van uw instellingen handmatig wijzigt, de wijziging niet zal opmerken.

Opmerkingen

U kunt voor elk profiel korte aantekeningen maken als u het doel van een profiel wilt onthouden of instrueren. Als er een notitie is gemaakt voor een profiel, wordt er een pictogram weergegeven in de profielboom. De notitie is dan ook zichtbaar in de Volledige modus als een hint van het pictogram en in de Compact modus bovenaan de profielinstellingen./ Beperkte gebruikersaccount

vereist beheerdersrechten om de netwerk- en systeeminstellingen voor u te kunnen wijzigen. Normaal gesproken is het draaien van een dergelijke applicatie niet mogelijk voor een beperkte gebruikersaccount. Zelfs beheerdersaccounts geven bij elke programmastart een waarschuwingsvenster weer als UAC (User Account Control) is ingeschakeld.

Om dit probleem op te lossen, bevat een speciaal onderdeel, genaamd die de hoofdtoepassing voorziet van de vereiste voorrechten.

De geïnstalleerde service is zichtbaar in het Windows Services dialoogvenster (services.msc) en kan daar ook worden bestuurd. Bovendien kan deze service worden geïnstalleerd/geïnstalleerd of gestart/gestopt met behulp van de opdrachtregel:

Als u de fout "Ongeldige handtekening" krijgt, controleer dan of het programma exe niet is gewijzigd en of het bijbehorende groepsbeleid van Windows is uitgeschakeld: .

Als u uitvoert met een beperkte gebruikersaccount waar niet beschikbaar is, ontvangt u een bericht waarin het probleem wordt uitgelegd. Als alternatief kunt u beheerdersgegevens invoeren vanuit een lokale account die versleuteld zal opslaan in het instellingenbestand en gebruiken om zichzelf te starten met de vereiste privileges. Merk op dat in dit geval de toepassing wordt uitgevoerd in de context van de gebruiker wiens referenties werden gebruikt.

Pre-Logon Profielomschakeling

Een zeer unieke en krachtige functie is de mogelijkheid om uw profielen te activeren op het inlogscherm. Dit maakt het mogelijk om de juiste netwerkinstellingen voor te bereiden die u nodig heeft voor uw account door een profiel te activeren, zelfs voordat u inlogt.

Om deze functie te gebruiken, moet zijn geïnstalleerd en de optie Profielomschakeling vanuit het inlogscherm van Windows(Voorkeuren ' Systeemprivileges) moet zijn ingeschakeld.

Merk op, dat deze functie alleen toestaat om instellingen te wijzigen die worden gedeeld door alle gebruikers. Gebruikersspecifieke instellingen kunnen buiten een gebruikerssessie niet worden gewijzigd.

Administratie

Als u instelt om door iemand anders te worden gebruikt, kunt u aangeven welke handelingen de andere persoon mag uitvoeren. Met de Administratie(Voorkeuren ' Administratie) kunt u dat precies doen.

Wanneer u deze modus activeert, moet u eerst een wachtwoord met 6 of meer karakters invoeren. Alleen met dit wachtwoord kunt u de administratie-instellingen wijzigen of de acties uitvoeren die u hebt beveiligd (uitvoeren/afsluiten , profielen activeren, profielinstellingen wijzigen, programma-instellingen wijzigen, updates installeren).

U kunt zelfs bepaalde vooraf geconfigureerde profielen vergrendelen, zodat de gebruiker deze niet kan wijzigen maar toch kan activeren. Of u kunt in het algemeen de toegang tot bepaalde instellingen beperken, zoals Werkgroep & Domein, terwijl de gebruiker alle andere instellingen kan configureren en gebruiken.

Een checksum van uw wachtwoord wordt naar het Windows-register geschreven. Zorg ervoor dat een normale gebruiker geen schrijfrechten heeft om (op x64: ). Als u uw wachtwoord vergeet, moet u die sleutel handmatig verwijderen. Als uw instellingenbestand gecodeerd is, kan niemand zonder het wachtwoord het bekijken of bewerken.

 
Commandoregelactivering

In sommige speciale gevallen kunt u profielen activeren zonder gebruik te maken van de GUI van : wisselen van profielen met snelkoppelingen, activeren van een profiel bij het opstarten van Windows, activeren van een profiel vanuit een extern script, enz.

De volgende parameters zijn beschikbaar:

Commandoregelhulp: Bekijk alle beschikbare parameters en instructies
Activeer profiel op naam of ID #
Activeer het profiel in de stille modus (het activeringsdialoogvenster wordt automatisch gesloten als er geen fouten zijn opgetreden)
Activeer profiel met Windows-melding
Verborgen profiel activeren (als ladepictogram)
Voer geminimaliseerd uit
Voer uit in de volledige modus (standaard)
Voer uit in de Compact-modus
Voer een tweede exemplaar van uit. Voorzichtig: Alle actieve instanties schrijven naar hetzelfde instellingenbestand!
Niet-commercieel Freeware-bericht

Dit bericht in het hoofdvenster verschijnt gemiddeld elke zevende programmastart voor gebruikers van een werkgroep en elke tweede programmastart voor gebruikers van een domein.

Helaas is dit nodig om gebruikers eraan te herinneren dat alleen Freeware is voor niet-commerciële doeleinden (= privé of honorair). Samengevat: U mag het product gratis gebruiken zolang u geen betaalde werktijd bespaart. Als u het product bijvoorbeeld op het werk of op een commercieel gebruikte laptop wilt gebruiken, bent u verplicht om een licentie. Er is geen speciale regeling voor onderwijsinstellingen of instellingen zonder winstoogmerk. Professoren, leerkrachten en andere werknemers mogen de Non-Commercial Freeware versie alleen gebruiken als ze in een erecode werken (= onbetaald).

Lees de licentieovereenkomst voor meer informatie.

Dit bericht is uiteraard niet opgenomen in de Pro-versie.

Bovendien in
Onbeperkt Profielbeheer

Met heeft u de mogelijkheid om een onbeperkt aantal profielen en groepen aan te maken.

De profielboom (geïntroduceerd in versie 5.x, ter vervanging van de oude tabbladnavigatie) is de perfecte manier om zelfs grote aantallen profielen te organiseren. Groepen kunnen zelfs in verschillende niveaus worden genest, zodat u uw profielen kunt beheren in elke structuur die het beste bij u past.

Browser / Volmacht

Met kunt u de proxy-instellingen van Windows / Internet Explorer en Mozilla Firefox beheren. Chrome, Opera en Edge hebben geen eigen proxy-instellingen, maar gebruiken automatisch de systeeminstellingen die zijn geconfigureerd voor Windows/IE.

Als u de proxy-instellingen wilt verwijderen bij het activeren van een profiel, schakel dan het selectievakje Proxy in om aan te geven dat u wijzigingen in uw proxyconfiguratie wilt toepassen en selecteer vervolgens Directe verbinding / Geen proxy-instellingen.

Bovendien kunt u de startpagina wijzigen en als u profielen in Firefox gebruikt, kunt u ook de profielnaam selecteren.

Houd er rekening mee dat Firefox moet worden gesloten voordat de instellingen worden gewijzigd.
Als u meerdere Firefox-profielen hebt en hun profielmap wijzigt (bijvoorbeeld vanwege een nieuw systeem), moet u het profiel opnieuw selecteren in de lijst, zodat het wordt bijgewerkt in uw instellingenbestand.

Netwerkdomein

Om lid te worden van een domein, voert u de naam, uw gebruikersnaam en uw wachtwoord in. Het wachtwoord wordt gecodeerd opgeslagen in het programma-instellingenbestand.

In NT-domeinen kan een gebruiker slechts van precies één domein tegelijk lid zijn. Dit betekent dat door lid te worden van een ander domein of een werkgroep, uw lidmaatschap in het vorige domein verloren gaat totdat uw systeem weer is aangesloten.

kan alleen lid worden van een domein als uw gebruikersaccount toestemming heeft om dit te doen.
Dit gebruikersaccount privilege heet "Add Workstation to Domain" en moet worden ingeschakeld op uw account. Als u dit privilege niet heeft, vraag dan uw netwerkbeheerder om u dat toe te staan. Anders kunt u zich niet meer zelf bij het domein aansluiten nadat u het heeft verlaten.

Distributie in bedrijfsnetwerken

biedt verschillende ondersteunende functies die u helpen bij de distributie van de software met vooraf geconfigureerde instellingen en uw licentie gemakkelijker in uw bedrijfsnetwerk. U vindt alles wat u moet weten in een gedetailleerde beschrijving in de technische FAQ.

loading...